الگوی ستاره عصرگاهی
ستارهها الگوهای سقفی و یا کفی هستند که در انتهای روندها مشاهده شده و میتوانند نشاندهنده تغییر جهت روند قیمتی در تحلیل تکنیکال باشند. الگوی ستاره میتواند در شناسایی سطوح مهم حمایت و مقاومت قیمتی مؤثر واقع شود. به طور کلی، شکلگیری الگوی ستاره، حاکی از دودل بودن معاملهگران است.
تعریف الگوی ستاره عصرگاهی
این الگو یک الگوی سه شمعی سقف برگشتی است که در پایان روند صعودی رخ میدهد. شمع اول با بدنه بزرگ توخالی، پس از آن یک شمع کوچک با بدنه کوتاه و سپس، یک شمع توپر که به سرعت به اندازه طول شمع اول برمیگردد.
روانشناسی الگوی ستاره عصرگاهی
همانند آنچه درباره الگوی ستاره صبحگاهی بیان شد، عکس همان اتفاقات در بالای روند صعودی رخ میدهد. تعداد زیادی از فروشندگان در روز سوم با قدرت زیاد، قیمت را به پایین میآورند. در روز معاملات شمع اول و در ادامه روند صعودی، خریداران با تقاضای خود قیمت را بالا برده و یک شمع صعودی پرقدرت را تشکیل میدهند. در روز دوم معاملات، اولین و آخرین قیمت معاملاتی روز نزدیک به هم است که این امر بیانگر بیتصمیمی و یا دودل بودن خریداران و فروشندگان است. در روز سوم معاملات، فروشندگان با قدرت زیادی وارد معامله شده و قیمت را به شدت پایین میآورند.
با مشاهده این سه شمع پشت سر هم، میتوان نسبت به انتقال قدرت از دستان خریداران به دستان فروشندگان اطمینان حاصل نمود.
شروط تأیید الگوی ستاره عصرگاهی
شرط تأیید ۱ : شمع اول در ستاره عصرگاهی تو خالی باشد.
شرط تأیید ۲ : بدنه شمع دوم کوچک باشد.
شرط تأیید ۳ : شمع سوم نیمه بدنه شمع اول را رد کرده باشد.
بررسی میزان قدرت الگوی ستاره عصرگاهی
وجود شکاف بین بدنه شمع دوم و بدنه شمع اول، نشاندهنده قدرت بیشتر الگوی ستاره عصرگاهی است.بیشتر بودن حجم معاملات در شمع سوم نسبت به شمع اول، نشاندهنده قدرت بیشتر الگوی ستاره عصرگاهی است.هر چه طول بدنه شمع سوم بیشتر باشد و هر چه بیشتر بدنه شمع اول را بپوشاند، قدرت الگوی ستاره عصرگاهی بیشتر است.اگر الگوی ستاره عصرگاهی در محدوده مقاومت قیمتی شکل بگیرد، قدرت الگو بیشتر است.
با مشاهده عوامل تأیید و بالا بودن قدرت الگوی ستاره عصرگاهی، میتوان به بازگشت روند نمودار بیشتر اعتماد کرد. ستاره عصرگاهی (زهره) درست پیش از تاریک شدن هوا ظاهر میشود و در واقع، نویدبخش فرا رسیدن شب و تاریکی است.
نمونهای از الگوی ستاره عصرگاهی
نمودار قیمتی نماد هایوب در تاریخ ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۸